Share |

BAMBUHIERONTA

Hoidon määritelmä:bambut.jpg

Bambuhieronta on Ranskalaisen Nathalie Cecilian kehittämä tehokas keino vapauttaa jännityksiä kehosta ja parantaa liikkuvuutta.

Vaikutusmekanismi:

Bambukeppien käyttö antaa mahdollisuuden syväkudoskäsittelyyn. Lämmitettyjen bambujen käyttö lisää veren- ja lymfan kiertoa, parantaa aineenvaihduntaa, sekä rentouttaa jännittynyttä kehoa ja mieltä.     

Hoitomenetelmä ja hoitovälineet:

Bambuhieronta on useita eri tekniikoita hyväksi käyttävä kokonaisvaltainen hieronta. Eripituisilla ja kokoisilla lämmitetyillä bambuilla tehtävä hieronta öljyn kanssa on samalla sekä hyvin rentouttava, että tehokas. Hieronnassa käytettyjen bambujen avulla saadaan suuri, jännityksen ja lihaskireyden poistava kosketuspinta kehossa mm. selän, niskan, hartioiden ja jalkojen alueilla. Bambu-hieronta voidaan antaa perinteisesti suoraan iholle tai vaihtoehtoisesti kankaan tai vaatteen läpi.

Hoitorajoituksia:

kaikki sairaudet, joissa lämmönsietokyky ja tunto on alentunut joko paikallisesti tai kokonaisvaltaisesti. Bambuhierontaa ei tehdä suonikohjuihin, sydänsairaille eikä mielellään ohentuneelle iholle. Myös muut hieronnan vasta-aiheet ovat esteenä tälle hoidolle, kuten esimerkiksi tarttuva ihosairaus, tulehdus, kuume ja flunssa.

niska_pikkubambu.jpgjalka_bambu.jpgniska_bambu2.jpgselka_bambu.jpg